Не се доверявайте само на очите си ,доверете се на OSRAM

15 януари 2021
Не се доверявайте само на очите си ,доверете се на OSRAM

В момента ксенон фарове осигуряват най-добрата светлина пред автомобила. Но в световен мащаб само около 15 процента от всички нови автомобили са оборудвани с такъв тип фарове.Но коя би била подходящата лампа за вас ...

Живот, обхват на светлинния сноп или цвят - предпочитанията на клиентите за идеално осветяване от фаровете са много различни. За щастие, днешното продуктово портфолио е толкова голямо, че нашата задача да съобразим продукта с очакванията на клиента - не изглежда много сложна. 

Ксенон лампи се сменят сравнително рядко и нещо повече - струва си да инвестирате в по-качествени и да ги изберете в зависимост от предпочитанията на водача. При избор на източниците на светлина, все повече потребители на автомобили обръщат внимание на техните допълнителни параметри, а производителите, желаещи да отговорят на потребителските очаквания и нужди, имат много видове лампи в портфолиото си. Изборът е доста опростен, ако шофьорът знае какво иска.

 

Най-мощната ксенонова светлина от OSRAM

XENARC NIGHT BREAKER LASER е най-ярката ксенонова светлина OSRAM. Тази мощна лампа с ефективна ксенонова технология осигурява по-добра видимост на пътя: до 200% повече яркост в сравнение с минималния правен стандарт. Повече светлина позволява да се вижда по-нататък и следователно да реагира по-рано. Към това се добавя дълъг до 250 метра лъч и до 20% по-бяла светлина, близо до лазерния вид (в сравнение с минималния законов стандарт). Открийте чистото представяне на XENARC NIGHT BREAKER LASER - най-мощната ксенонова светлина от OSRAM, налична в D1S, D2S, D3S и D4S. Моля, обърнете внимание: Смяната на лампата XENARC се препоръчва да се извършва от професионалист и по двойки.
 
 
 

Изключително синята ксенонова светлина с до 6000 K

XENARC COOL BLUE INTENSE - открийте онзи модерен поглед с висока мощност! Със своята изключително синя, висококонтрастна ксенонова светлина, тази автомобилна лампа се харесва особено на клиенти, които харесват перфектната комбинация от стилен и индивидуален дизайн с изключително осветление на пътя. Високотехнологичната ксенонова светлина с цветни температури до 6000 Келвина се предлага с високоефективна технология, брилянтен ефект и безкомпромисен дизайн. Благодарение на специална система за пълнене, която се използва вместо конвенционално покритие, лампата излъчва допълнителна синя светлина. Тази стилна светлина създава ефект на голямо внимание, който ви помага да бъдете по-добре забелязани от други шофьори. Открийте изключително ярката, висококонтрастна и блестящо синя светлина с до 6000 келвина и 20% повече светлина! С XENARC COOL BLUE INTENSE нощта се превръща в ден. 
 
 

Хиперсинята ксенонова светлина с до 7000 K

XENARC COOL BLUE BOOST убеждава с хиперсиня ксенонова светлина и високи цветни температури до 7000 К. Това се дължи на специална система за пълнене вместо конвенционално покритие. Тези продукти не са одобрени от ИКЕ и не трябва да се използват на обществени пътища при външно приложение. Използването на обществени пътища ще обезсили както лиценза за експлоатация, така и застрахователното покритие. Някои страни забраняват продажбата и употребата на тези продукти. Моля, свържете се с местния дистрибутор за информация за вашата страна.
 
 
 

Устойчивата светлина с до четири пъти по-дълъг живот

Ксеноновите лампи XENARC ULTRA LIFE са разработени с оглед на издръжливостта. Тези дълготрайни лампи за фарове правят живота малко по-безпроблемен, благодарение на до четири пъти по-дълъг живот в сравнение със стандартните ксенонови лампи. Освен това тези надеждни светлини впечатляват с експлоатационен живот до 300 000 км (със среден годишен пробег от 14 259 км и 60% включена светлина)! За лампите XENARC ULTRA LIFE OSRAM предоставя уникална 10-годишна гаранция за крайните потребители с онлайн регистрация (www.osram.com/am-guarantee). По този начин вие не само спестявате пари за скъпи замени, но и си спестявате бъдещ стрес и престой. Моля, обърнете внимание: Смяната на лампата XENARC се препоръчва да се извършва от професионалист.
 
 
 

Оригиналните резервни части с четиригодишна гаранция

Лампите XENARC ORIGINAL впечатляват с широка продуктова гама и надеждно OEM качество. Успешно се използва в милиони нови автомобили от известни производители, независимо дали като стандартно първоначално оборудване или оригинални резервни части. С до 4500 цветни температури в келвин, тяхната светлина е по-близка до естествената дневна светлина, отколкото конвенционалната халогенна светлина с 3200 келвина - и по този начин е по-приятна за очите. Благодарение на впечатляващата интензивност на светлината, лампите осигуряват по-добра видимост на пътя. Устойчивите лампи функционират като оригинални резервни части на вашия автомобил и убеждават с дългия си живот. OSRAM предоставя 4-годишна гаранция за лампи XENARC ORIGINAL. Моля, обърнете внимание: Смяната на лампата XENARC се препоръчва да се извършва от професионалист.
 
 
 

Фалшификатите могат да бъдат опасни.

Две стъпки до сигурността:

Опаковката предоставя първоначална индикация дали дадена ксенон лампа е фалшива. Всички оригинални опаковки на OSRAM имат етикет за безопасност с код. Този код е уникален за лампата при производството. Данните за лампата могат да бъдат открити в основата на лампата. Холограма и интегрирана ивица за сигурност на етикета за сигурност затрудняват фалшификаторите. А за да елиминират риска в максимална степен, клиентите могат да проверят своите ксенон лампи онлайн в процес на верификация.

Потребителите могат да получат достъп до инструмента за онлайн проверка, като посетят сайта https://www.osram.bg/am/trust/index.jsp или сканират QR кода на опаковката.

Когато се въведе седем цифреният код в инструмента, ще се покажат съответните данни за лампата. Ако тези данни са идентични с данните за закупената лампа, потребителят може да бъде 100% сигурен, че е закупил оригинален продукт на OSRAM.

За повече информация относно OSRAM Trust Program посетете https://www.osram.bg/am/trust/index.jsp

 

24 февруари 2021 Защо не трябва да шофираме с износени части за управление и окачване

Когато става въпрос за компонентите на кормилното управление и окачването, контролът на автомобила е приоритет номер едно за безопасността на пътниците в превозното средство и останалите участници на пътя.

прочети още

9 февруари 2021 Какво трябва да знаем за спирачните дискове

Спирачните дискове са експлоатационен елемент, затова шофьорът трябва да е подготвен за периодичната им смяна.Това зависи от вида дискове (преди всичко от качеството им), от спирачните накладки, от стила на каране. Дори от това при какви условия е експлоатиран автомобила.

прочети още

27 януари 2021 Турбокомпресори на марката Evoron

Марката Evoron предлага нови турбокомпресори и компоненти за ремонт, като всички са предварително тествани. Продуктовата гама включва също средна част (картридж), гривни с направляващи лопатки (променлива геометрия), задвижващи механизми и контролери, чугунени корпуси, комплекти за монтаж и маслени тръби.

прочети още

5 януари 2021 Кога е дошло време да подменим акумулатора?

Трайността на акумулатора възлиза най-често на няколко години. Акумулатори, които издържат повече от десет години, са изключения. Някои шофьори подменят акумулатора профилактично след известно време, докато други го експлоатират до момента, в който напълно откаже да работи. Така че кога трябва да бъде сменен акумулатор

прочети още

10 декември 2020 КОНТРОЛЕН ИНДИКАТОР ЗА НАЛЯГАНЕ НА МАСЛОТО - ПОКАЗВА ЛИ КАЧЕСТВОТО НА ФИЛТЪРА?

За надеждна работа на двигателя е необходимо постоянно да се осигурява достатъчно високо налягане в неговата система за смазване. Когато налягането е ниско, на таблото на автомобила светва индикаторът за спад на налягането в двигателното масло. Разбираме защо това се случва и каква е причината за неизправността!

прочети още

25 ноември 2020 Време е да подготвим автомобилите за зимата

Шофирането на автомобила през зимата също може да донесе положителни емоции. Основното е да подходите правилно към подготовката на колата за тежките условия навън,за да нямате проблеми при пътуване. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да посрещнете спокойно минусовите температури и да се насладите на комфорт при пътуване.

прочети още

8 октомври 2020 Защо е важно почистването на DPF филтъра за твърди частици

Запушеният филтър DPF може да доведе до увеличаване на нивото на маслото, когато в резултат на постоянно регенериране на дизеловото гориво навлезе в смазочната система, което да доведе до по-голямо износване на всички части на двигателя.

прочети още

1 октомври 2020 Време е да стегнем автомобилите за по хладните месеци!

Есента е факт и идеалния сезон да подготвим автомобила си за предстоящите хладни месеци.Проверения и обслужения автомобил Ви носи безопастност на пътя!Какво е важно да направим?

прочети още

9 септември 2020 Moje Auto концентриран освежител за въздух - Ново

Различно от всички.Представяме продукт, благодарение на който с удоволствие ще изминете всеки километър, а вашите пътници ще бъдат спокойни и зарадвани от комфорта, който сте им осигурили.

прочети още

27 юли 2020 Главните елементи в окачването на автомобила са важни за вашата безопастност при шофиране

Не подценявайте дори незначителните промени в състоянието на автомобила.Вземайте адекватни мерки за ремонт и подмяна на всеки детайл по окачването и управлението на вашето превозно средство за безопасно,комфортно и безаварийно шофиране.

прочети още

1 юли 2020 Нивото на маслото в двигателя е важно-как да го проверим?

Не е препоръчително да се сипва прекалено голямо количество масло. Прекалено малкото количество масло може да доведе до авария. Колко масло трябва да се сипва в двигателя?

прочети още

15 юни 2020 Свеж въздух с въздушен филтър FreciousPlus

Филтърът в кабината, който блокира алергени,плесени и прахови частици.Единствената и следователно най-важната бариера между този облак от замърсители и обитателите на превозното средство е въздушният филтър в кабината във вентилационната система.

прочети още

26 май 2020 ЛЕД барове на M-Tech

Дълъг живот, надежден, издръжлив и силен източник на светлина! Категорията ЛЕД барове на M-Tech е отговор, насочен към професионалистите, нуждаещи се от допълнително LED осветление. Тези лампи са перфектно решение за ситуации, когато е необходим надежден, издръжлив и силен източник на светлина.

прочети още

13 май 2020 ПРОФЕСИОНАЛНИ ПИНЬОНИ ЗА МОТОЦИКЛЕТИ И ATV!

ПИНЬОНИ JT JT Sprockets е водещата в света марка зъбни колела за мотоциклети и ATV. Използвайки само най-добрите суровини и използвайки авангардна технология при тяхното производство, нашата гама ви предоставя най-доброто за замяна на зъбни колела с ненадмината стойност.

прочети още

8 май 2020 Новата опаковка на Тотал е вече на пазара!

Нова опаковка Новата опаковка осигурява множество предимства: По-атрактивен дизайн По-голяма ергономичност, благодарение на специално разработената странична дръжка По-голяма устойчивост по отношение качеството на материала Нова цветова стратегия

прочети още

7 май 2020 ИНОВАТИВНАТА ТЕХНОЛОГИЯ PROTECT+ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАЩИТА

Всички филтри купе от марка FILTRON притежават като стандарт технология PROTECT+, която задържа алергените и предотвратява развитието на бактерии и плесен върху филтъра. Ефективността на това решение е потвърдена с лабораторни изпитвания в Института за тестване на материали (MPA) в Бремен.

прочети още

15 април 2020 Защо спирачните накладки свирят когато спираме

Когато натиснете педала на спирачката се чува неприятен за ушите звук.Къде е причината? И как да решим проблема?

прочети още

1 април 2020 Основни правила при експлоатация на автомобил с турбокомпресор

Турбокомпресорът е скъп и деликатен елемент, добре е да знаем, как да експлоатираме нашия автомобил така, че компресорът да ни служи максимално дълго време.

прочети още

13 март 2020 Как да почистим и елиминираме лошите миризми в купето на автомобила

Включвате климатика за автомобила ,а в купето се разнася лоша миризма? Решението е по-просто, отколкото изглежда!

прочети още

20 февруари 2020 Какво трябва да знаем за охлаждащата течност на автомобила

Един от основните компоненти, които трябва да се следят е наличието на охлаждаща течност в двигателя и нейното състояние.

прочети още

6 февруари 2020 Признаците, които подсказват за проблеми с двигателя

В повечето случаи човек разбира, че има проблем с двигателя на автомобила, едва когато това е напълно очевидно. Това обаче не значи, че автомобилът не е сигнализирал за наличието на проблем, преди да стане късно. За това, важно е да се научим да разчитаме тези сигнали.

прочети още

3 февруари 2020 Изправност на амортисьорите

Относително малко шофьори си дават сметка колко съществено влияние има доброто техническо състояние на амортисьорите върху безопасността на движение.

прочети още

20 декември 2019 Проблеми с акумулатора, не само през зимата

Бързаш за среща, трябва да вземеш децата от училище, да отидеш при приятел, сядаш задъхан в колата и не можеш да запалиш. Позната ли ти е тази ситуация? Изненадан си, че въпреки топлото време колата ти не пали? Не само през зимата акумулаторът ти се нуждае от грижа.

прочети още

9 декември 2019 Подготви автомобила си за зимата!

Тръгвате на път спокойни и уверени, вероятността да закъсате в преспите ще е значително по-ниска.Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се ориентирате и да не забравите нещо съществено при подготовката на автомобила!

прочети още

29 ноември 2019 Колко масло трябва да се сипва в двигателя?

Маслото в двигателя е като кръвта в човешкия организъм. То изпълнява изключително важна функция и без него двигателят не е в състояние да работи правилно. Не е препоръчително да се сипва прекалено голямо количество масло. Прекалено малкото количество масло може да доведе до авария. Колко масло трябва да се сипва в двигателя? Колко голяма е ролята му за превозното средство и подлежи ли на износване?

прочети още

27 ноември 2019 ЗАЩО КОЛАТА МИ ПРЕГРЯВА?

Прегряването на двигателя може да произтича от редица потенциални проблеми, някои от които са лесни за решаване, а други изискват малко повече работа по поддръжката. Вижте някои от причините, поради които двигателят на вашия автомобил може да е прегрял и начини как да се справим с този проблем.

прочети още

7 ноември 2019 Може би най-силната легална халогенна крушка, създавана някога от Philips

Шофирането през зимата е предизвикателство. Но страстните шофьори обичат да бъдат тествани.

прочети още

9 юли 2019 Спирачните накладки свирят? Провери защо!

Автомобилът Ви свири, когато натиснете педала на спирачката? Чудите се къде се крие причината за този неприятен за ушите звук и как да се отървете от него? В настоящата статия ще се постараем да отговорим на всички Ваши въпроси.

прочети още

8 юли 2019 За марката SHARK

С повече от 30 години опит, френската марка SHARK се превърна в една от водещите марки за каски в света.

прочети още

4 юли 2019 CASTROL EDGE С FLUID TITANIUM – ПОДСИЛЕНО С УСЪВЪРШЕНСТВАНА ТЕХНОЛОГИЯ

CASTROL EDGE С FLUID TITANIUM – ПО-ИЗДРЪЖЛИВО ПРИ РАБОТА ПОД НАЛЯГАНЕ

прочети още

27 юни 2019 Турбокомпресор - как да се грижим за него?

Все по-често срещаният даунсайзинг (намаляване на обема на двигателя) в комбинация с високите очаквания към възможностите на автомобила изискват от автомобилните производители да използват силови агрегати с турбопълнене.

прочети още

27 юни 2019 Двумасов маховик - Всичко което искате да знаете

Каква роля изпълнява двумасовият маховик и как е устроен? Какви са признаците за неговата повреда? Как да се грижим за двумасовия маховик? Колко струва смяната му? Колко струва и как протича рециклирането на двумасовия маховик? Предлагат ли се на пазара алтернативни решения, които могат да заместят двумасовия маховик?

прочети още

21 февруари 2019 Кога да подменим накладките на спирачките?

Накладките са елемент на дисковата спирачка, използвана повсеместно не само при автомобилите, но и при мотоциклетите, а дори и при велосипедите. Но както всеки елемент, работещ в режим на триене, те подлежат на бързо износване и след известно време трябва да бъдат подменяни.

прочети още

21 февруари 2019 5 сигнала, които сочат, че автомобилът ви изисква смяна на спирачната течност

Спирачната течност спада към най-важните експлоатационни течности, използвани в автомобила. Нивото и качеството ѝ имат директно влияние върху безопасността на движение. За съжаление, много шофьори забравят за това. В тази статия представяме пет сигнала, които сочат, че течността трябва да бъде сменена възможно най-скоро. Също така ще проверим колко струва смяната на спирачната течност и къде е добре да се извърши тази услуга.

прочети още

21 февруари 2019 Двигателните масла във въпроси и отговори – ръководство

Кое моторно масло е най-доброто? Какво представляват класовете вискозитет и качество на моторните масла? Как да подберем подходящото моторно масло за автомобила?

прочети още